Belépés
Vegyes sütik
... nyújtjuk, szaggatjuk és sütjük.

Mézes tészta öntve

5 tojássárgája 25 dkg cukor 5 dkg vaj 1 kanál kakaó egy kis fahéj szegfűszeg 7 kanál olvasztott méz ezt kikavarjuk habosra. A fehérje keményre vert habját közzé keverjük 3 dl tejjel elkavarjuk a masszának olyannak kell lenni, hogy a tepsiben szétterüljön, sütjük.


Ilona szelet

30 dk...
Kossuth-kifli
... félujjnyi vastagra nyújtva háromszög alakú darabokra vágjuk s az alább leírt töltelékkel megkenve, kiflikké sodorjuk.
...
Banános melegszendvics
... tetejére
4-4 dkg vaj és csokoládéforgács
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 érett banán
2 evőkanál narancslekvár



ELKÉSZÍTÉS

A vajat a fahéjjal habosra keverjük. A banánokat felkarikázzuk. A fahéjas vajjal a briósszeletek mindkét oldalát megkenjük. 4 szelet kenyeret alufóliára fektetünk, a lekvárral megkenjük, banánkarikákkal megrakjuk,...
Citromkrémes torta
... Beledolgozzuk a vizet, és a masszából golyót formálunk. Folpackkal lefedjük, és 2 órára hűtőbe tesszük. 1 citrom héját lereszeljük, és mindkét citrom levét kinyomjuk. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a levet. Az olvasztott vajjal összekeverjük. 23 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, a tésztát belesimítjuk, a citromos krémmel megkenj...
Citromos felfújt csokibundában
... kukoricakeményítő
5 dkg cukor



ELKÉSZÍTÉS

A felfújthoz a citromok héját lereszeljük, levüket kinyomjuk. Mély tálban a vajat, a cukrot és a citromhéjat habosra keverjük. Állandóan kevergetve egyesével beledolgozzuk a tojásokat, majd a lisztet, csipetnyi sót, végül a citromlét. Kivajazott, lisztezett kuglófformába öntjük a masszát, vajjal megken...
Citromos sütemény
... cseresznye



ELKÉSZÍTÉS

A lisztet az élesztőhöz szitáljuk. A cukrozott gyümölcsöket apróra vágjuk. A citrom héját lereszeljük, a levét kinyomjuk. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a tejszínt, a citrom levét és héját. Egyesével belekeverjük a tojásokat, majd a lisztet, a cukrot és a gyümölcsdarabokat is hozzáadjuk. Sima masszává...
Citromos-habos torta
... (reszelt héja)

A díszítéshez:
8 dkg cukor
citromszeletek



ELKÉSZÍTÉS

A piskótához a tojássárgákat 4 evőkanál vízzel és 9 dkg cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verjük, majd lassanként hozzáadjuk a maradék cukrot. A tojássárgájához keverjük a lisztet és az őrölt mandulát. A masszát kivajazott, liszt...
Kókuszcsiga
... finomliszt, só, 25 dkg vaj, a töltelékhez: 4 tojásfehérje, 30 dkg cukor, 1 citrom leve, 20 dkg kókuszreszelék, a nyújtáshoz: liszt.

Elkészítése:

A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük. Az élesztőt a tejben feloldjuk. A lisztet egy csipet sóval összekeverjük, majd a vajjal elmorzsoljuk. A tojásos cukrot és az élesztőt beleöntjük, majd alaposan összedolgoz...
Csipkés palacsinta töltött kör
... narancsszörpöt, a vajat és a tojást összekeverjük. Ezzel púpozva megtöltjük a körtéket, és simára egyengetjük. Porcukorral megszórjuk, majd a kivajazott jénaiba tesszük. A mandulás vajhoz habosra keverjük a vajat, a narancsszörpöt, a tejszínt és a porcukrot. A palacsintákhoz a tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a lisztet, a sót, a tojásokat. Vékony, ropogós palacsintákat sütünk, és...
Kókuszkocka
Kókuszkocka

30 dkg cukrot, 2 egész tojással, 8 dkg vajjal, 3 kanál olvasztott mézzel habosra keverünk, majd hozzáadjunk másfél dl tejet, amivel tovább keverjük, 40 dkg lisztet , 1 cs. sütőport.
Lisztezet, zsirozott tepsiben sütjük. Kihülés után kockára vágjuk.

Bevonat:
25 dkg vajat, 8 kanál tejjet, 40 dkg cukrot 3 és fél dkg kakaót össze...
Pehelykönnyű túróspite
Pehelykönnyű túróspite

Habosra keverünk 4 tojássárgáját 15 dkg vajjal, hozzáadunk 3 dl tejben megfutattot élesztőt 30 dkg lisztet és alaposan kidolgozzuk.
Kétrészre osztjuk és az egyiket kinyújtjuk és kibéleljük vele a tepsit.

Áttört 75 dkg túrót simára keverünk 25 dkg p.cukorral, 1 cs. vaniliáscukorral, hozzáadunk 10 dkg mazsolát, egy citrom reszelt héj...
Csokis piskóta narancsszósszal
... kipattintható tortaformába öntjük, és készre sütjük. Amikor kész, desszertestálra helyezzük. Kihűtjük, majd porcukorral megszórjuk, és 3 órára hűtőbe tesszük. A szószhoz a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd lassanként hozzáadjuk a felforralt narancslevet, végül kislángon sűrűre főzzük. Áttörjük, kihűtjük, és tálalásig frissen tartjuk. A sütemény mellé kínáljuk.
|...
Csokis-mogyorós sütemény
... mogyoró
4 tojás
1 dl tejszín
1 kávéskanál szárított élesztő

A díszítéshez:
12 szem mogyoró



ELKÉSZÍTÉS

A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a tojássárgákat is hozzáadjuk, és ezzel is habosra keverjük. A csokoládét kis darabokra törjük, a tejszínben megolvasztjuk, és fényesre keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá...
Csokiszív
... liszt



ELKÉSZÍTÉS

A csokit kis darabokra tördeljük, és vízgőz felett megolvasztjuk. Hozzáadjuk a vajat meg a likőrt, és sima krémmé keverjük. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, és a krémhez adjuk, majd beleszitáljuk a lisztet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és apránként ezt is a krémhez adjuk. A kész tésztát kivajazott, szív alakú f...
Csokitorony
... tojás




ELKÉSZÍTÉS

A mazsolát 3 percre a rumba áztatjuk. A csokoládét kis darabokra tördeljük, majd vízgőzben, a kávét és a fahéjat is hozzáadva megolvasztjuk. Habosra keverjük a vajjal, aztán kihűtjük. A mandulát, a mogyorót és a fenyőmagot tepsiben vagy teflon serpenyőben megpirítjuk. A kihűlt csokikrémhez keverjük egyesével a tojássárgáka...
Déligyümölcsös kenyér
... vaj



ELKÉSZÍTÉS

A lisztet az élesztővel átszitáljuk. A citromok és a narancsok héját lereszeljük, levüket kinyomjuk. A vajat megolvasztjuk. A tojásokat a cukorral robotgéppel közepes sebességgel habosra keverjük, majd tovább keverve beledolgozzuk a tejszínt, a citromok és a narancsok héját és levét, meg a vajat. Hozzáadjuk a lisztet, és fényes, sim...
Eperrel és vaníliafagyival töl
... kivesszük, a tejet a tojásos habba keverjük, és kislángon sűrűre főzzük. Amikor kihűlt, beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt, és a fagyasztóba tesszük. A tésztához a cukrot a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a sót és a lisztet. Addig keverjük, míg sima masszát kapunk. 3 mm vékonyra nyújtjuk, kivajazott mini tortaformákba nyomkodjuk, és az aljukat villával m...
receptek!!!
... cappuccinó por, 2-3 evőkanál instant kávé (ízlés szerint), dió,

Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra, a muffin formákat papírral kibéleljük. A tojás sárgákat a cukorral és a vajjal habosra keverjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A kakaót, a cappuccino port, a kávét, a fahéjat és a sütőport összekeverjük a liszttel. A lisztes keveréket hozzáadjuk a vajas masszához, ...
Fűszeres figurák
... szárított élesztő
6 dkg őrölt mandula
csipetnyi őrölt szegfűszeg
csipetnyi őrölt kardamommag
25 dkg liszt



ELKÉSZÍTÉS

A cukrot a vajjal habosra keverjük, majd beledolgozzuk a tojást. A citrom héját lereszeljük, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a kardamommal és a mandulával összekeverjük, és ezt is a tésztába tesszük. Végül a lisztte...
Szilveszteri sajttorta
...
szerint.

A reszelt rokfortot 5 dkg vajjal, 1 teáskanál tejföllel,
csipetnyi sóval, borssal és 1 gerezd összezúzott
fokhagymával habosra keverjük. A krémsajtot a dióval
összekeverjük. A körözöttet pirospaprikával és a
snidling felével kikeverjük. A szalámi felét nagyon
apróra vágjuk, és 5 dkg vajja...
1 2 3 .........63 64 .....94 95 .....125 126 127 
Címkék: fehérje keményre, masszának olyannak, tepsiben szétterüljön, alább leírt, fahéjjal habosra, banánokat felkarikázzuk, fahéjas vajjal, briósszeletek mindkét, lekvárral megkenjük, masszából golyót, cukorral habosra, reszelt citromhéjat, olvasztott vajjal, tésztát belesimítjuk, citromos krémmel, citromok héját, citromhéjat habosra, élesztőhöz szitáljuk, cukrozott gyümölcsöket, citrom héját, levét kinyomjuk, citrom levét, tojásfehérjét csipetnyi, maradék cukrot, tojássárgájához keverjük, őrölt mandulát, masszát kivajazott, tejben feloldjuk, csipet sóval, vajjal elmorzsoljuk, tojásos cukrot, élesztőt beleöntjük, tojást összekeverjük, kivajazott jénaiba, mandulás vajhoz, tejet meglangyosítjuk, egyiket kinyújtjuk, citrom reszelt, felforralt narancslevet, sütemény mellé, tejszínben megolvasztjuk, tojásfehérjét kemény, tojássárgákat habosra, krémhez adjuk, kész tésztát, rumba áztatjuk, fenyőmagot tepsiben, kihűlt csokikrémhez, élesztővel átszitáljuk, narancsok héját, vajat megolvasztjuk, cukorral robotgéppel,
© 2013 TVN.HU Kft.