|
|
|
... nyújtjuk, szaggatjuk és sütjük.
Mézes tészta öntve
5 tojássárgája 25 dkg cukor 5 dkg vaj 1 kanál kakaó egy kis fahéj szegfűszeg 7 kanál olvasztott méz ezt kikavarjuk habosra. A fehérje keményre vert habját közzé keverjük 3 dl tejjel elkavarjuk a masszának olyannak kell lenni, hogy a tepsiben szétterüljön, sütjük.
Ilona szelet
30 dk... |
|
|
|
|
|
|
|
... félujjnyi vastagra nyújtva háromszög alakú darabokra vágjuk s az alább leírt töltelékkel megkenve, kiflikké sodorjuk.
... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... tetejére
4-4 dkg vaj és csokoládéforgács
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 érett banán
2 evőkanál narancslekvár
ELKÉSZÍTÉS
A vajat a fahéjjal habosra keverjük. A banánokat felkarikázzuk. A fahéjas vajjal a briósszeletek mindkét oldalát megkenjük. 4 szelet kenyeret alufóliára fektetünk, a lekvárral megkenjük, banánkarikákkal megrakjuk,... |
|
|
|
|
|
|
|
... Beledolgozzuk a vizet, és a masszából golyót formálunk. Folpackkal lefedjük, és 2 órára hűtőbe tesszük. 1 citrom héját lereszeljük, és mindkét citrom levét kinyomjuk. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a levet. Az olvasztott vajjal összekeverjük. 23 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, a tésztát belesimítjuk, a citromos krémmel megkenj... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... kukoricakeményítő
5 dkg cukor
ELKÉSZÍTÉS
A felfújthoz a citromok héját lereszeljük, levüket kinyomjuk. Mély tálban a vajat, a cukrot és a citromhéjat habosra keverjük. Állandóan kevergetve egyesével beledolgozzuk a tojásokat, majd a lisztet, csipetnyi sót, végül a citromlét. Kivajazott, lisztezett kuglófformába öntjük a masszát, vajjal megken... |
|
|
|
|
|
|
|
... cseresznye
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet az élesztőhöz szitáljuk. A cukrozott gyümölcsöket apróra vágjuk. A citrom héját lereszeljük, a levét kinyomjuk. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a tejszínt, a citrom levét és héját. Egyesével belekeverjük a tojásokat, majd a lisztet, a cukrot és a gyümölcsdarabokat is hozzáadjuk. Sima masszává... |
|
|
|
|
|
|
|
... (reszelt héja)
A díszítéshez:
8 dkg cukor
citromszeletek
ELKÉSZÍTÉS
A piskótához a tojássárgákat 4 evőkanál vízzel és 9 dkg cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verjük, majd lassanként hozzáadjuk a maradék cukrot. A tojássárgájához keverjük a lisztet és az őrölt mandulát. A masszát kivajazott, liszt... |
|
|
|
|
|
|
|
... finomliszt, só, 25 dkg vaj, a töltelékhez: 4 tojásfehérje, 30 dkg cukor, 1 citrom leve, 20 dkg kókuszreszelék, a nyújtáshoz: liszt.
Elkészítése:
A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük. Az élesztőt a tejben feloldjuk. A lisztet egy csipet sóval összekeverjük, majd a vajjal elmorzsoljuk. A tojásos cukrot és az élesztőt beleöntjük, majd alaposan összedolgoz... |
|
|
|
|
|
|
|
... narancsszörpöt, a vajat és a tojást összekeverjük. Ezzel púpozva megtöltjük a körtéket, és simára egyengetjük. Porcukorral megszórjuk, majd a kivajazott jénaiba tesszük. A mandulás vajhoz habosra keverjük a vajat, a narancsszörpöt, a tejszínt és a porcukrot. A palacsintákhoz a tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a lisztet, a sót, a tojásokat. Vékony, ropogós palacsintákat sütünk, és... |
|
|
|
|
|
|
|
Kókuszkocka
30 dkg cukrot, 2 egész tojással, 8 dkg vajjal, 3 kanál olvasztott mézzel habosra keverünk, majd hozzáadjunk másfél dl tejet, amivel tovább keverjük, 40 dkg lisztet , 1 cs. sütőport.
Lisztezet, zsirozott tepsiben sütjük. Kihülés után kockára vágjuk.
Bevonat:
25 dkg vajat, 8 kanál tejjet, 40 dkg cukrot 3 és fél dkg kakaót össze... |
|
|
|
|
|
|
|
Pehelykönnyű túróspite
Habosra keverünk 4 tojássárgáját 15 dkg vajjal, hozzáadunk 3 dl tejben megfutattot élesztőt 30 dkg lisztet és alaposan kidolgozzuk.
Kétrészre osztjuk és az egyiket kinyújtjuk és kibéleljük vele a tepsit.
Áttört 75 dkg túrót simára keverünk 25 dkg p.cukorral, 1 cs. vaniliáscukorral, hozzáadunk 10 dkg mazsolát, egy citrom reszelt héj... |
|
|
|
|
|
|
|
... kipattintható tortaformába öntjük, és készre sütjük. Amikor kész, desszertestálra helyezzük. Kihűtjük, majd porcukorral megszórjuk, és 3 órára hűtőbe tesszük. A szószhoz a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd lassanként hozzáadjuk a felforralt narancslevet, végül kislángon sűrűre főzzük. Áttörjük, kihűtjük, és tálalásig frissen tartjuk. A sütemény mellé kínáljuk.
|... |
|
|
|
|
|
|
|
... mogyoró
4 tojás
1 dl tejszín
1 kávéskanál szárított élesztő
A díszítéshez:
12 szem mogyoró
ELKÉSZÍTÉS
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a tojássárgákat is hozzáadjuk, és ezzel is habosra keverjük. A csokoládét kis darabokra törjük, a tejszínben megolvasztjuk, és fényesre keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá... |
|
|
|
|
|
|
|
... liszt
ELKÉSZÍTÉS
A csokit kis darabokra tördeljük, és vízgőz felett megolvasztjuk. Hozzáadjuk a vajat meg a likőrt, és sima krémmé keverjük. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, és a krémhez adjuk, majd beleszitáljuk a lisztet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és apránként ezt is a krémhez adjuk. A kész tésztát kivajazott, szív alakú f... |
|
|
|
|
|
|
|
... tojás
só
ELKÉSZÍTÉS
A mazsolát 3 percre a rumba áztatjuk. A csokoládét kis darabokra tördeljük, majd vízgőzben, a kávét és a fahéjat is hozzáadva megolvasztjuk. Habosra keverjük a vajjal, aztán kihűtjük. A mandulát, a mogyorót és a fenyőmagot tepsiben vagy teflon serpenyőben megpirítjuk. A kihűlt csokikrémhez keverjük egyesével a tojássárgáka... |
|
|
|
|
|
|
|
... vaj
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet az élesztővel átszitáljuk. A citromok és a narancsok héját lereszeljük, levüket kinyomjuk. A vajat megolvasztjuk. A tojásokat a cukorral robotgéppel közepes sebességgel habosra keverjük, majd tovább keverve beledolgozzuk a tejszínt, a citromok és a narancsok héját és levét, meg a vajat. Hozzáadjuk a lisztet, és fényes, sim... |
|
|
|
|
|
|
|
... kivesszük, a tejet a tojásos habba keverjük, és kislángon sűrűre főzzük. Amikor kihűlt, beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt, és a fagyasztóba tesszük. A tésztához a cukrot a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a sót és a lisztet. Addig keverjük, míg sima masszát kapunk. 3 mm vékonyra nyújtjuk, kivajazott mini tortaformákba nyomkodjuk, és az aljukat villával m... |
|
|
|
|
|
|
|
... cappuccinó por, 2-3 evőkanál instant kávé (ízlés szerint), dió,
Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra, a muffin formákat papírral kibéleljük. A tojás sárgákat a cukorral és a vajjal habosra keverjük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A kakaót, a cappuccino port, a kávét, a fahéjat és a sütőport összekeverjük a liszttel. A lisztes keveréket hozzáadjuk a vajas masszához, ... |
|
|
|
|
|
|
|
... szárított élesztő
6 dkg őrölt mandula
csipetnyi őrölt szegfűszeg
csipetnyi őrölt kardamommag
25 dkg liszt
ELKÉSZÍTÉS
A cukrot a vajjal habosra keverjük, majd beledolgozzuk a tojást. A citrom héját lereszeljük, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a kardamommal és a mandulával összekeverjük, és ezt is a tésztába tesszük. Végül a lisztte... |
|
|
|
|
|
|
|
...
szerint.
A reszelt rokfortot 5 dkg vajjal, 1 teáskanál tejföllel,
csipetnyi sóval, borssal és 1 gerezd összezúzott
fokhagymával habosra keverjük. A krémsajtot a dióval
összekeverjük. A körözöttet pirospaprikával és a
snidling felével kikeverjük. A szalámi felét nagyon
apróra vágjuk, és 5 dkg vajja... |
|
|
|
|
|